Борисов все по-често прави политическите си коментари във Facebook
Борисов все по-често прави политическите си коментари във Facebook / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Интерпретацията за възраждането на политическата формация на Георги Първанов АБВ като алтернатива за левите избиратели, недоволни от ръководството на БСП, а не като опит за разделение на левицата, предизвика реакция от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Политическото си мнение той за пореден път сподели в профила си в социалната мрежа Facebook.

„За първи път чувам една партия да участва в две листи и това да се нарича „разширение”, а не разцепление. Демагозите в БСП, добре подплатени от парите на Хохегер, са способни да изкарат, че загубата на Станишев на парламентарните избори е победа, а участието с две листи на евроизборите е „разширение”, написа Бойко Борисов в мрежата в отговор на твърденията на Нидал Алгафари пред бТВ. Алгафари е член на БСП, но се присъединява към АБВ.

Председателят на ГЕРБ не остана безразличен и към позицията на лидера на ДСБ Радан Кънев, който отправи упрек към Борисов заради забележката, че „знакът на симпатии” към Георги Първанов е „нещо, което трябва да тревожи всеки десен симпатизант на ГЕРБ”.

„А на г-н Радан Кънев, бих искал да кажа, че да оценяваш силните страни на противника съвсем не означава „симпатии”, но да гостуваш в цензурираната телевизия на ДПС, където да ти пускат клипчета с черен ПР, които всички знаем от кого са изготвени, е повече от лош вкус и липса на възпитание”, написа Борисов.

В събота Бойко Борисов коментира, че приема със смесени чувства алтернативната лява листа за европейските избори през месец май. По-късно през деня лидерът на ГЕРБ продължи темата и в профила си в социалната мрежа Facebook. „Нито са водени преговори с новата алтернатива в ляво, нито пък мислим за някаква коалиция”, написа лидерът на ГЕРБ.

„Бих искал да уточня, че в Европа политическите лидери от различните партии, когато дебатират проявяват уважение един към друг, така е в развитите демокрации. Опонентите спорят помежду си с политики, които са полезни за обществото, а не с компромати и черен ПР, което е силата на БСП и ДПС в България в момента. Така че искам да успокоя нашите симпатизанти, че нито са водени преговори с новата алтернатива в ляво, нито пък мислим за някаква коалиция”, уточни Борисов.