Борисов: Станахме „черната овца на Европа” заради скандалите
Борисов: Станахме „черната овца на Европа” заради скандалите / cнимкa: Sofia Photo Agency

Напускане на парламента от опозиционните партии по време на вота на недоверие на правителството на 10 април, какъвто призив отправи Волен Сидеров, ще има оздравителен ефект върху обществото и ще е ясен знак навън. Това каза неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след среща тази вечер с лидера на партия „Атака”.

Борисов подчерта, че България се е превърнала „в черната овца на Европа” заради скандалите в последно време. Той се присъедини към призива на СДС за свикване в най-скоро време на Консултативния съвет по национална сигурност към президента, като добави, че резултата трябва да е изработване на национална стратегия за сигурността с цел справяне с организираната престъпност. Той поиска на Съвета да се поканят и представители от ГЕРБ „ако смятат, че сме някаква сила в обществото”.

От своя страна Волен Сидеров каза, че в момента има правителствена криза, която трябва да намери своето решение скоро и че ако опозицията остане в парламента в четвъртък това ще значи, че е само фон на тройната коалиция.