Борисов: Разговорът ми с Танов е манипулация
Борисов: Разговорът ми с Танов е манипулация / Sofia Photo Agency, архив
Борисов: Разговорът ми с Танов е манипулация
37112
Борисов: Разговорът ми с Танов е манипулация
  • Борисов: Разговорът ми с Танов е манипулация

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че изнесеният разговор между него и Ваньо Танов е манипулация. Той обяви, че президентът Георги Първанов преди време му се обадил, за да каже, че Митниците натискат шефа на федерацията по баскетбол Михаил Михов, който в записите е наречен "Мишо-Бирата".

Борисов беше категоричен, че не е зависим от никого и ако един ден стане, сам ще подаде оставка, каквато преди това му беше поискана от лидера на БСП Сергей Станишев, ако записите се окажат автентични.

Ето какво още добави Борисов пред депутатите: „След 22 часа ми се обади на мобилния телефон г-н Явор Дачков. Около 10 минути ме въртя колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков, как на мен щели да ми еди-какво-си майката, какво щели да правят. А чувам, аз все пак разбирам малко от това - може би или не им стигаха някои реплики, за да могат да ме вкарат да ги.... Защото нямам обяснение, след 22 часа нормално ли е да се обади журналист като Явор Дачков на премиера 10 минути да му обяснява колко са му лоши министрите?! А въпросният Мишо, както вие го наричате - Бирата, е председател на Федерацията по баскетбол. Преди, не мога да кажа преди колко време, президентът Първанов ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин председателя на Федерацията по баскетбол. И аз се надявам, че президентът няма да каже, че не е вярно. Толкова! Затова казвам, че от разговорите те имат апаратура и техника да ми съберат приказките и да ги направят. Единственото, което съм искал от тях, е да действат по закон и фактът, че те не са върнали лиценза, означава, че действат по закон".

Премиерът Бойко Борисов призова от трибуната на Народното събрание Сергей Станишев да не се подвежда по изнесените в публичното пространство компромати. „Не се подвеждайте, защото те могат да направят компромати по всяко време и като се подведем, ще станем зависими на тези хора", каза Борисов.

"Когато същите тези хора извадиха докладите на вашите служби, аз също можех да ги прибера и сега на порции да ги пускам, не през "Галерия", а през примерно "Рога и копита". Не ви ли прави впечатление, че същите хора, които ви донесоха най-много неприятности, сега правят същото. Те работят целенасочено, с мозъчен тръст, с много пари и с много техника", посочи Борисов.

„Неслучайно обявих, че чакам разговора между Менда Стоянова и Ваньо Танов и той не излиза, каза Борисов по повод на обявения преди няколко дни телефонен разговор между двамата. Моят ред ще дойде последен, както вашият излезе последен, допълни премиерът", отново обръщайки се към Сергей Станишев.

Борисов Разговорът ми с Танов е манипулация
netinfo

Стенограма на първия разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов

Стенограма на втория разговор между Бойко Борисов и Ваньо Танов

Разговорите между Бойко Борисов и Ваньо Танов, както и между Танов и Антоний Странджев можете да чуете ТУК