Първи коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след обявяването на предварителните изборни резултати. В изявление във Facebook той посочи, че хората, ангажирани в изборния процес са свършили огромна работа.

Паралелно преброяване: ГЕРБ печели вота, „Има такъв народ“ е втора политическа сила

„Искам да си благодаря и на моята партия, разбира се и на колегите от СДС.
Той благодари на партията си, която по думите му показала, че може да се справи прекрасно.

Да имаш 5% или 9 и да говориш от името на народа е просто смешно. Затова си благодаря на моята партия. За мен е най-добре да има максимално голямо представителство в парламента, защото истинската политика се прави в парламента", коментира Борисов.

При 100% Exit Poll: 7 партии влизат в новия парламент

"И без петел ще съмне - и без Борисов, и без ГЕРБ, имате ли по-опитен от мен", попита риторично Борисов. "Имате ли някой, който да се е справил с три кризи - финансово-икономическата, миграционната, пандемията", изтъкна лидерът на ГЕРБ. 

Борисов се обърна и към опонентите си: „Мили мои, познавам ви всичките. Всичките сте работили с мен или голямата част. Израдвайте се хубаво, вече сте в парламента. Станахте депутати. Нали това беше зорът от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Видяхте - най-мирната, най-толерантната, най-евтината кампания, я проведохме ние”, посочи Борисов.



Вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не можем тази година да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат”, коментира Борисов и допълни, че няма ли стабилна политическа обстановка нищо няма да се получи.

Политическите сили с първи коментари за резултатите от изборите (ВИДЕО)

"И аз благодаря на всички онези от големите партии, техните лидери, техните премиери, на моите колеги от Балканите. Да се поздравим всички, че са сме явили. Има такива, които ги е страх да ходят на избори. Да бъдем по-смирени", призова лидерът на ГЕРБ.

"Предстоят най-важните месеци, докато влезе в сила Планът за възстановяване. България може да изглежда още по-добре и да се промени", коментира той.

"Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност", каза Борисов.