Борисов помоли шофьорите да не карат в бус лентите
Борисов помоли шофьорите да не карат в бус лентите / netinfo

Молба към шофьорите на леки автомобили да не карат в лентите, обозначени за движение на превозните средства на градския транспорт, отправи кметът на София Бойко Борисов.

Той подчертава, че забраната за движение в така наречената бус лента на други превозни средства, освен тези на градския транспорт, е указана в Наредба № 2 на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за сигнализиране на пътищата.

В апела си към водачите на леки автомобили Борисов акцентира, че само със спазването на наредбата и демонстриране на лична култура на пътя от страна на водачите, превозните средства на масовия градски транспорт, превозващи хиляди софиянци и гости на столицата на ден, ще могат да се движат по установения график.

В поредица от свои репортажи "Дарик радио" наблегна на проблема с движението на коли и камиони в бус лентите, което създава условия за забавяне на градския транспорт и образуване на задръствания.

Пред Дарик общинари признаха, че разчертаните ленти за движение на градския транспорт са крайно недостатъчни и ги няма по всички булеварди. Освен това, че контролът върху движението на леки коли в бус лентите трябва да изпълняват служителите на КАТ.