/ БГНЕС
Не съм говорил с Данчето, призна лидерът на ГЕРБ

Не съм говорил с Данчето, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в район "Подуяне" в София на която присъстват Йорданка Фандъкова, лидерът на ГЕРБ-София и бивш кмет на район "Нови Искър" Даниела Райчева, Владислав Горанов, Тома Биков, Антон Хекимян, Мирослав Боршош, бившият председател на СОС Георги Георгиев и др.

Йорданка Фандъкова от първия до последния ѝ ден като кмет (ГАЛЕРИЯ)

"Така бяхме притиснати от псевдопромяната в тези две години, че направо забравихме колко много е направено за София. Днес изживях културен шок - едно от двете платна на Околовръстното е асфалтирано, около километър, и то само едното платно. Другото е оставено за втория мандат. И ние се радваме, че едното платно на старото Околовръстно в посока Овча Купел край Суходол, е асфалтирано. А другото е пълно с дупки, едвам се минава. А като минеш на другата страна по тангентите, които ГЕРБ направи - друга София е това", заяви Борисов.

Искат оставката на общинския съветник, избягал от катастрофа в София

"Затова смятаме този път Йорданка Фандъкова да бъде кандидат за депутат. Тя свърши огромна работа за София, която - за съжаление, много бързо се забравя. Днес общински съветници от "Промяната" пият, карат, правят катастрофи, че и отгоре на всичко се заяждат с полицаите", добави лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов заяви, че за сега не вижда как след вота партията му ще се събере с „Продължаваме промяната - Демократична България“. Според него, на фона на конфликтите в света, трябва да се намери начин да има стабилност в парламента.

"Развалиха едно правителство, което поне отвън изглеждаше добре. Нашите евроатлантически партньори бяха спокойни, вътре почти нищо не се случваше, но поне опаковката изглеждаше добре", коментира Борисов.

Борисов призна, че е съветвал Кирил Петков да си остане премиер, а не да предлага Николай Денков за поста, както и че е имал и друг вариант за преговорен екип за ротацията в мъжки състав.

Лидерът на ГЕРБ разкри, че когато са избирали правосъден министър, на среща е бил поканен да присъства и Делян Пеевски, който е предложил Христо Иванов за поста, а след отказа му - Атанас Славов. "До днешен твърдя, че не съм предлагал Калин Стоянов за вътрешен министър, а на поста да бъде назначен професионалист", каза Борисов.

И допълни, че е предлагал в служебния кабинет Мария Габриел и Асен Василев да запазят постовете си.

"Когато не стана правителството, написах на Асен Василев с Мария Габриел да останат министри в служебния кабинет – на финансите и на външните работи, за да не се лашне държавата и да не сме във външни конфликти“, допълни председателят на ГЕРБ.

В служебното правителство ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и искат премиерът Главчев да смени външния - в противен случай служебното правителство няма да има подкрепата на партията. Според Борисов Запрянов, за разлика от външния министър, се е представил фантастично на днешната конференция за сигурността в Черно море, която се състоя в София.

"Няма да отстъпим от подкрепата за Украйна и срещу агресора Русия, казвал съм го от първия ден на войната", подчерта още председателят на ГЕРБ.

За служебното правителство Бойко Борисов каза, че е правено от служебния премиер Димитър Главчев.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС/БТА