Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде в Главна дирекция „Национална полиция“, където е призован за разпит. За призовката си съобщи самият той на брифинг два дни по-рано. Малко преди 10.00 ч. той влезе в МВР "за снемане на сведения", а по-рано обясни, че не знае какъв е поводът.

бойко
Георги Димитров

Борисов се въздържа от коментар пред Главна дирекция „Национална полиция“.

Борисов: Рашков ме призова на разпит, писал е призовки сладурът

„Не знам какво да очаквам от Бойко Рашков. Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите, защо съм им бил лидерите в София. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажем“, заяви преди два дни Борисов и добави, че отново „ГЕРБ е костицата в гърлото“.

бойко
Георги Димитров

„Надявам се да си изляза жив, другото не знам как ще се развие. А и въобще да изляза, може да ме задържат, не ги знам. Те са се разправяли така с опозицията, така че...", посочи още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рашков: Борисов трябва да бъде разпитан (ВИДЕО)

Преди изборите Рашков разказа в интервю, че по време на първия кабинет на Борисов, той е спасил свой министър, като оказал натиск на свидетел по дело.

бойко
Георги Димитров

Малко преди насрочения час за разпита се събраха и протестиращи в негова подкрепа. Привържениците му го аплодираха и скандираха: "Чакаме те, Бойко", Радев - оставка и затвор", "Рашков е позор". Те носят плакати „Долу диктатурата на Радев“, „Оставка Радев и Рашков“, „Не на терора на Радев и Рашков“. „Не превръщайте Борисов в жертва“ и други. Част от подкрепящите Борисов носят тениски с лика му.

бойко борисов
Георги Димитров

Сред протестиращите е и Станислав Недков – Стъки, който заяви, че "ние се превръщаме в Беларус, а Румен Радев може спокойно да го наречем българският Лукашенко". На протеста са и бившият вътрешен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Младен Маринов и бившия зам.-министър на външните работи Георг Георгиев.

Младен Маринов и Георг Георгиев
БТА

бойко
Георги Димитров