Борисов: Не допускам приятелски кръгове в управлението на службите
Борисов: Не допускам приятелски кръгове в управлението на службите / БГНЕС

Не допускам нито библиотекарски-сарайски, нито на съпружеско-приятелски кръгове да влияят на службите, каза в парламента премиерът Бойко Борисов. Той отговори на въпрос на народните представители Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид и Айхан Етем за цялостната кадрова политика на правителството в сектора "Сигурност".

Депутатите изнесоха информация за съпружески и приятелски според тях контакти между представители на специалните служби.

Политиката на правителството, засягаща кадровата политика в тези агенции, е свързана с прозрачно и конкурентно начало, подчерта премиерът.

В предишния мандат имаше обвинение в полицейщина, сега пък, че библиотекарски-сарайски или съпружеско-приятелски кръгове се намесват в управлението на службите. Ако това е вярно, би било максимално добре за опозицията, че са представени в службите, каза Борисов.

Борисов Не допускам приятелски кръгове в управлението на службите
netinfo

Днес излезе резултат от състоянието на пазара на цигарени изделия в страната, посочи премиерът. Според изследването имаме най-добрия резултат за всички времена - 8,3% от пазара на цигари без бандероли. Заварили сме процент на контрабанда над 20, допълни Бойко Борисов.

Приходните агенции и службите полагат огромни усилия за повишаване на събираемостта и е видно, че се събират данъците и акцизите. Видно е и колко по-добре сме от много държави в Европа по тези показатели, оясни Борисов.

Източник: БТА