Борисов: Аз повече за Цецо се тревожа
Борисов: Аз повече за Цецо се тревожа / Sofia Photo Agency, архив

„Аз повече за Цецо се тревожа, работи много добре. Аз съм свикнал", каза премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия по повод публикации, че се готви атентат срещу него.

Имаме данни от чуждите служби, но върви разследване и повече няма да кажа. Засилили сме охраната. Още навремето, като бях главен секретар, всичко се въртеше около мен, същото беше и в общината, подчерта Борисов.

Относно последния доклад на Европейската комисия за напредъка на България Борисов заяви: „Готвим писмо до председателя на Европейската комисия Мануел Барозу как ще изпълним препоръките в доклада. Трябва да си признаем, че нас ни приеха по милост в ЕС. Единственото, което бяхме изпълнили, беше затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", каза още министър-председателят.

В условия на финансова криза банковата ни система е стабилна, категоричен бе Борисов. „Ние не се изкушихме нито като Румъния, нито като Гърция да вдигаме ДДС", допълни Борисов. Той не прие обвиненията към правителството на ГЕРБ, че често сменя позициите си преди да вземе окончателно решение. „Ние сме много праволинейни, много точни", каза премиерът.

„В средата на септември ще внесем бюджета за 2011 г., добави още той. Борисов бе категоричен, че няма да се стигне до нова актуализация на Бюджет 2010.

Бойко Борисов изрази задоволството си от работата на ръководения от него кабинет в условия на криза и каза: „Ние нищо не вдигнахме и нищо като заплати и пенсии не сме намалили. Все повече нещата ни вървят добре", заяви министър-председателят. По думите му голяма победа на кабинета е, че всички еврофондове са пуснати. „Усвояваме ги 5-6 пъти по-добре от предишното правителство", каза със задоволство Борисов.

Убийството на Бойко Борисов е било поръчано на групата наемници, която бе задържана на 23 юли при акция "Килърите", съобщава "24 часа", като се позовава на разследващи.

Арестуваният като част от групата на "Килърите" председател на българската федерация по сумо Петър Стоянов и Васил Костов - Васко Кеца приели поръчката преди 6-7 месеца, твърдят източници на изданието.

Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера, а възможните поръчители били "недоволни бизнесмени". Така полицията разкрила престъпната група.