Борис Марков беше избран за временен председател на СДС
Борис Марков беше избран за временен председател на СДС / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борис Марков беше избран за временен председател на СДС
54098
Борис Марков беше избран за временен председател на СДС
  • Борис Марков беше избран за временен председател на СДС

СДС не само ще влезе в следващия парламент, но и ще участва в бъдещото управление на страната, заяви избраният за временен председател на партията Борис Марков. Той не изключи възможността след вота догодина сините да си партнират с ГЕРБ. Марков остава и шеф на предизборния щаб на сините. Мартин Димитров подаде оставка след отказа на Националния съвет на партията да подкрепи искането му Синята коалиция да продължи за вота догодина. Борис Марков пък беше сред онези, които настояваха СДС да участва само на изборите. Националният съвет на партията с 80 на сто от гласовете избра Борис Марков временно да оглави сините. По думите му това е началото на възраждането на СДС.

„Приемам отговорността, която ми бе гласувана с ясното съзнание, че на мен ми е гласуван ясен мандат за период от 40-45 дни, в които ще бъде проведен избор за постоянен председател на СДС и този постоянен председател ще вкара СДС в предизборната кампания и следващия парламент. Много добре разбирам мандата и края на моите правомощия за този период", каза Марков. Той бе категоричен, че „с кого ще управлява СДС ще решат избирателите, но СДС ще бъде в следващото управление".

Марков допълни, че изборната бариера от 4 на сто не е препятствие за СДС. „Доколко ще можем да ангажираме тази енергия, зависи изцяло от нас, от нито една друга политическа формация и следователно ние носим отговорността за това", каза още временният председател на сините.

Борис Марков беше избран за временен председател на СДС
netinfo
Борис Марков не пожела да представи биографията си, но каза, че не се притеснява от нея. Той не опроверга и твърдения на опонентите си, че няма диплома за завършено висше образование - едно от изискванията за заемане на председателския пост. Марков увери, че няма да участва в преките избори за нов постоянен лидер на сините, който се очаква да бъде факт до средата на юли. На днешния форум Димитър Иванов е подал оставка като главен секретар на партията, на негово място е избран Константин Арабаджиев.