/ iStock/Getty Images
Преустановен е и приемът на пациенти в Отделението по ушно-носно-гърлени болести, Очно отделение и Отделението по рехабилитация
От днес е спряна дейността на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч.

Двама лекари и медицинска сестра са новозаразените с COVID-19 в Ловешко

"Това се е наложило, тъй като тримата анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри са с положителни проби за COVID-19 и така не достига медицински персонал, който да поеме дежурствата", съобщи прокуристът на болницата д-р Атанас Атанасов.

"Това е проблем при случаи на влошаване на пациенти. Сега реанимационните дейности се налага да се извършват от други специалисти", каза още д-р Атанасов.

Той поясни, че всичките 80 легла, определени за пациенти с доказана Ковид инфекция, са заети. В същото време в момента в болницата има само един инфекционист, а около 40 процента от персонала, полагащ грижи за заразени с коронавирус, са с положителни проби.

Многопрофилната болница в Ловеч със спешна нужда от медицински сестри

"Непрекъснато постъпват от Спешно отделение пациенти с пневмонии и в същото време доста от лекарите и медицинските сестри се оказаха заразени и трябваше да бъдат отстранени",
добави прокуристът.

По думите му, заради липсата на анестезиолози, пациентите, които се нуждаят от хирургична, травматологична или акушеро-гинекологична помощ, след консултация със специалист, се насочват към УМБАЛ-Плевен.

"Преустановен е и приемът на пациенти в Отделението по ушно-носно-гърлени болести, Очно отделение и Отделението по рехабилитация. За липсата на медицински персонал ръководството на болницата е информирало Регионалната здравна инспекция и Министерството на здравеопазването", каза още д-р Атанас Атанасов.
БТА