/ iStock/Getty Images
За условията и размера на възнагражденията заинтересованите могат да се обадят на телефон: 0888/87-93-86
МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч изпитва остра нужда от медицински сестри, съобщиха от Областна администрация.

Огнище на коронавирус в социален дом в Ловешко

В писмо до Областния кризисен щаб по здравеопазване прокуристът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов е призовал за съдействие за привличане на медицински персонал.

"Във връзка с разпространението на COVID-19, усложнената епидемична обстановка в област Ловеч и нарастващия поток от тежко болни в структурата за лечение на пациенти с COVID-19 беше извършено реорганизиране на легловата база на болницата, временно преустановяване дейността на някои отделения и пренасочване на персонал към инфекциозно и пневмо-фтизиатрично отделение.

Четирима медици и двама учители с коронавирус в Ловешка област

Въпреки предприетите действия и извършените структурни и организационни промени лечебното заведение продължава да изпитва остър недостиг от медицински сестри за работа в COVID-зоната", е посочил в писмото си д-р Атанасов.

Той търси съдействие за привличане на медицински сестри или за командироване в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД-Ловеч, на сестри от системата на училищното и детското здравеопазване за осигуряване на адекватни грижи за хоспитализираните пациенти.

За условията и размера на възнагражденията заинтересованите могат да се обадят на телефон: 0888/87-93-86 - д-р Атанасов.