/ iStock/Getty Images
Община Ловеч предприема спешни допълнителни мерки
Община Ловеч предприема спешни допълнителни мерки в Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в село Сливек, след като на 12 ноември са установени още осем потребители с коронавирус, съобщават от Общината.

Четирима медици и двама учители с коронавирус в Ловешка област

Първата положителна проба е от 7 ноември на един от служителите. По метода PCR са тествани всички служители и потребители на социалната услуга. Общо са установени 9 положителни проби на потребители от социалната услуга и три случаи на заразени служители.

Един от потребителите е настанен в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" в Ловеч, останалите за момента са под наблюдението на лекуващия им лекар. Заразените служители са отстранени от работа и поставени под карантина, състоянието им е добро.

РЗИ в Ловеч преустановява издаването на направления за PCR-тестове

По предписание на Регионалната здравна инспекция в Дома са предприети действия за провеждане на огнищна дезинфекция от специализирана фирма. Хората с положителни тестове са отделени на самостоятелен етаж.

За персонала, обгрижващ заразените потребители, са осигурени необходимите лични предпазни средства. Работният процес е реорганизиран с цел ограничаване разпространяване на инфекцията, заразените домуващи са своевременно отделени от другите потребители.

Предприети са действия за осигуряване на необходимите грижи и лечение на положителните лица. В Дома в село Сливек, са настанени 38 потребители, които се обслужват от 23-ма служители.