Близо 200 домакинства в град Мартен без ток след пороя в Русенско
Близо 200 домакинства в град Мартен без ток след пороя в Русенско / снимка: БГНЕС

Близо 200 домакинства в град Мартен, Русенско, нямат ток от 18.00 ч. заради вчерашната буря. Това съобщи кметът на Мартен Димо Тонев. Около 100 къщи са с наводнени мази, гаражи и кухни, има и щети по покривите. Прекършени са множество клони на орехови дървета и овошки.

Кметът на Мартен заяви пред БТА, че се надява до края на деня обстановката да се нормализира и да бъде пуснато електричеството.

Вчера в Русе за два часа следобед вчера паднаха 36 л/кв.м. Бурята, придружена с интензивен дъжд, градушка и вятър със скорост 101 км/ч, наводни улици и сгради, събори дървета, както и ламарини от покриви. Аварираха множество автомобили, а тролеите спряха.

Продължава отводняването на отсечката по бул. „Тутракан” в района на Свободна зона, като се очаква работата на екипите да продължи до ранния следобед. Екипи на противопожарната служба в Русе са обработили над 30 сигнала, информира началникът й комисар Димитър Павлов. От общинската управа обясниха, че основна причина за наводненията в ниските части на града е недовършеният колектор в кв. „Чародейка”, който бе част от Интегрирания воден проект на Русе.