Бивш служител на НСО: Хората в ДПС ги „убиват постоянно
Бивш служител на НСО: Хората в ДПС ги „убиват постоянно / снимка: БГНЕС, архив

Решението за свалянето на охраната на Лютви Местан е взето от министър-председателя. Това каза полковник Николай Марков, бивш служител на НСО пред bTV.

По време на пресконференция вчера бившият лидер на ДПС Лютви Местан заяви, че личната му охраната е била внезапно свалена. По думите му той се свързал с президента Росен Плевнелиев, за да го попита защо това се е случило, но Плевнелиев нямал информация.

С "греховете си" Местан искал да върне ДПС във властта "през парадния вход"

„Това решение е съгласувано и с президента, и с министър-председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед", каза още Марков. По думите му Местан не се е обадил на когото трябва за отговори, а е трябвало да търси премиера Бойко Борисов.

Според Марков Лютви Местан е станал жертва на новия закон за НСО. „Местан е човек, който е гласувал този закон, той е жертва на собственото си гласуване", смята Марков.

„Хората в ДПС ги „убиват" постоянно, те обичат да си играят на жертви", каза още Марков. По думите му НСО са изпълнили заповед, която сега се интерпретира политически.  „Местан знае какви ги е свършил, неговата интерпретация си е негова, но никой не може да обясни защо в продължение на две години Местан е толкова пазен", допълни Марков.

ДПС: Турски дипломати оказваха натиск заради Местан

„Подобна охрана е много, много милиони. Но да се играе жертва по този начин не е коректно за един човек, който също е сътрудник, наше момче", смята Марков.

„Този стрес тест е поръчан, НСО са изпълнили нещо, от което Местан да се почувства заплашен", каза още той. По думите на Марков в тази ситуация Лютви Местан е трябвало да разбере, че това е знак. „Ако е трябвало неговият живот да бъде отнет, той нямаше да бъде сред живите", допълни Марков.