Бисеров не е жертва, смята Румен Петков
Бисеров не е жертва, смята Румен Петков / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Не мисля, че Христо Бисеров е жертва. След като 24 години питаме няма ли да има досъдебно производство срещу корупцията по високите политически етажи, сега, когато това се случва, започваме да се питаме той жертва ли е, някаква задкулисна игра ли е, преразпределяне на влиянието в енергийния сектор ли е".

Това заяви за „Събуди се" бившият вътрешен министър в периода 2005-2008 година Румен Петков относно скандала "Бисеров".

Според него е безспорно, че при получаването на сигнала ДАНС информира прокуратурата, а тя, от своя страна, започва своите ефективни действия.

„Независимо от авторитета и влиянието, институционално и политически въпросът бе решен за часове", коментира бившият вътрешен министър.

Той допълни, че според него това трябва да бъде приветствано, независимо че случаят е „тежък удар по българската държавност" и представлява „задълбочаване на съмненията за корупционни практики в българския политически елит".

„В момента излишните действия няма да бъдат добро решение, без да имаме яснота по случая „Бисеров" и без институциите да са се произнесли", посочи още Румен Петков.

Във връзка с коментара на бившия председател на ДПС Осман Октай, че Лютви Местан трябва да подаде оставка и да понесе отговорност за скандала, Румен Петков бе категоричен, че това не е необходимо.

Информацията е на Нова телевизия