Бира и картофки за зрителите на сноуборд състезанието в София
Бира и картофки за зрителите на сноуборд състезанието в София / снимка: Sofia Photo Agency

В центъра на София на площад „Александър Първи" се провежда кръг от Световната купа по сноуборд. Участниците се спускат по специално изградена шанца с височина 30 метра, ширина над 20 метра и дължина около 100 метра.

Движението на пътни превозни средства и в двете посоки през пл. „Александър Първи" е забранено от петък заради сноуборд надпреварата. Ограничението е до 12 ч в неделя а движението се осъществява по бул. „Дондуков".

В същото време от сутринта на площада заработиха търговски обекти. Продават се хот дог, хамбургери и други видове сандвичи на цени около 2 лв., пържени картофки за 2, 50 лв. срещу 150 гр., наливна бира за 1, 50 лв., чай и кафе на цени между 40 и 60 ст. Пуканките са между един и три лева.

В района са разположени около 50 химически тоалетни. А повечето от дошлите да наблюдават началото на скоковете за Световната купа по сноуборд бяха категорични, че мястото на шанцата в центъра на града е подходящо и затварянето за движение на коли в участъка от пл. „Независимост" до ул. „Раковски" не трябва да се драматизира.

Разглобяването на ски шанцата ще отнеме около 4-5 дни. За новогодишния концерт на пл. „Александър Първи" отново ще има забрани за движение, престой и паркиране в района.