/ БЧК
В усложнената обстановка по преместването на украинските граждани в различни части на страната Българският Червен кръст (БЧК) продължава подпомагането им в координация с държавните институции и местната власт, съобщиха от БЧК. 

Веднага след началото на процеса на преместване, по искане на Министерския съвет, БЧК спешно осигури хранителни пакети за 9500 украински граждани, които се намират в центрове за настаняване, на жп гари, транзитни пунктове и др. Осигурените от БЧК 66 500 хранителни пакета са за подпомагане за период от седем дни. 

Палатковият лагер за украинските бежанци в Сарафово е готов (СНИМКИ/ВИДЕО)

Само за един ден БЧК осигури и над 500 походни легла, оборудвани с матраци, завивки, спално бельо и възглавници за украински граждани в буферния център "Сарафово", както и за военните клубове в Русе и Варна. БЧК продължава осигуряването и на бебешки адаптирани млека и детски храни, пюрета и хигиенни материали за деца на украински граждани до три години. 

Всички средства за помощта на украинците са от дарения на българските граждани и фирми по Националната кампания на БЧК за подпомагане на засегнатите от конфликта в Украйна.