Банско на бунт за втори кабинков лифт
Банско на бунт за втори кабинков лифт / netinfo

Близо 300 жители и гости на Банско протестираха с искане за изграждане на втори кабинков лифт в зимния курорт и уплътняване на ски-зоната.

Те блокираха за половин час пътя Симитли-Разлог-Банско малко преди 17.00 часа. Протестът бе мирен и до ескалация на напрежението не се стигна. Заедно с митингуващите бе и кметът на Банско Георги Икономов.

''Това е въпрос, който е вече години наред и за мен е несериозно няколко правителства да превръщат построяването на един лифт в национален въпрос и проблем'', заяви кметът Икономов, който изцяло подкрепя желанието на хората да изразят желанието си за строеж на втората кабинка, за развитието на ски зоната и за развитието зимния туризъм в общината.

Протестиращите издигнаха лозунг „Последна година без втора кабина".

Ако гласът ни не бъде чут от поредното ни правителство , протести ще има в Благоевград и в София, категорични са банскалии. Проблемът с разширяване на ски зоната и съоръженията над Банско се поставят пред трето правителство. От Инициативния комитет на сдружението, организатор на протестните действия, са категорични, че не желаят да се конфронтират с еколозите у нас.

"Спортът е здраве. Екологията също е здраве. Искаме в нашия град децата ни да имат работа и да останат тук", каза председателят на сдружението Малин Бистрин.

Други новини от Благоевград