/ Димитър Панев
Автопоход под надслов Против промените в Закона за закрила на детето
101911
Автопоход под надслов Против промените в Закона за закрила на детето
  • Автопоход под надслов Против промените в Закона за закрила на детето
Над 50 автомобила се събраха на автопоход в столицата днес. Те поискаха премахване на 27 наскоро направени законови промени, които по думите им са свързани с правата на децата и дублират иначе отменената Стратегия за детето.

Той се организира от националната група "Не на Стратегията за детето 2019-2030 г." и блокира за два часа движението в локалното платно на булевард "Цариградско шосе", в посока Орлов мост.

Автопоход „Против промените в Закона за закрила на детето“ в София

"Борихме се против стратегията и тя беше оттеглена официално. Но всъщност тя в нов облик е разпръсната. Беше прокарана в по-голямата си част в изменението на 27 закона", заяви организаторът на автошествието Милко Божанов.

Димитър Панев


Малко по-късно представители на протестиращите срещу Закона за закрила на детето бяха приети на среща с народни представители в сградата на парламента.

Родители от Варна на автопоход срещу Стратегията за детето 

По време на нея адвокат Владимир Шейтанов изтъкна, че народът не е съгласен с политиката, която съществува в нашата страна по отношение на закрилата на децата.

"Притеснява ме най-много мисленето, че може да се продават деца за пари. Притесняват ме промените, които са направени неизпълними за родителите, ограничават правата на родителите, съответно ограничават самото родителство. На нас започва да ни се казва как да възпитаваме децата си, което мисля че е работа на бащата и майката. Просто аз искам да мога да забраня на сина си да не гледа телевизия след 22:00 ч., защото за здравето му не е добре", добави още адвокат Шейтанов.

Родители от Пазарджик излизат на автопоход срещу Стратегията за детето (СНИМКИ)
 

Протестите обхванаха няколко града в страната, а организацията им бе осъществена в социалните мрежи.

Чуйте още от организатора на автошествието Милко Божанов в прикачения звуков файл.