/ Тина Соколова
Родители от Пазарджик излизат на автопоход срещу Стратегията за детето
101910
Родители от Пазарджик излизат на автопоход срещу Стратегията за детето
  • Родители от Пазарджик излизат на автопоход срещу Стратегията за детето
Родители от Пазарджик се включват в националния автопоход срещу Стратегията за детето и прокарваните в български нормативни документи промени, съобразени с нея.

Тина Соколова

Проявата е национална и се провежда в над 10 български града. Шествието в Пазарджик ще тръгне от Битака в 19:00 часа, съобщи една от организаторките - Венета Мерк.

Родители излязоха на протестното шествие срещу Националната стратегия за детето

Поводът за поредната демонстрация - въпреки уверенията на премиера Бойко Борисов, че стратегията няма да бъде приета, през март и май в закони и наредби за социалните дейности и за закрила на детето се гласуват изменения, продиктувани от нея.

Тина Соколова

Те дават твърде много права на децата, социалните работници, та дори и на неправителствени организации и отнемат изконни права на родителите.

Майки излизат на протест „Да спасим децата от системата“

Излъчена е група с участието на юристи и специалисти по семейно право, които също днес преди обяд ще участва в среща в Народното събрание.

Тина Соколова

Там ще бъдат изложени основните тревоги и искания на подкрепящите протестите, които по думите на Мерк са над 120 000 в цялата страна. Намеренията им са да продължат борбата си, докато правителството не се вслуша в думите им.

Чуйте повече в звуковия файл: