Пловдивчани отново на протест срещу готвената Стратегия за детето
Пловдивчани отново на протест срещу готвената Стратегия за детето / Искра Койчева, Дарик Пловдив
С нов протест днес пловдивчани се канят за пореден път да кажат "НЕ" на готвената „Национална стратегия за детето".  Своето несъгласие хората ще изразят от 18:00 часа на площад "Съединение" в града на тепетата. 

Те настояват за отхвърляне на настоящата стратегия и започване на работа по изцяло нов документ, съобразен с Конституцията на България, с Конвенцията на ООН за правата на децата, както и с традициите и обичаите на обществото и условията на живот в страната през XXI век. 

Хората искат още преобразуване на Държавната агенция за закрила на детето и създаване на парламентарна комисия по мониторинг и контрол на дейността на системата на закрила на семейството и детето, в която да участват депутати от всяка парламентарна група, както и представители на излъчените от областните градове квоти, които да са задължителни за Народното събрание. 

Припомням, че жителите на Пловдив вече излязоха на два протеста против готвената Стратегия. Те считат, че документът би дал много повече права на различните държавни и неправителствени организации, отколкото на самите родители.