Автобусът е с бургаска регистрация, в него са пътували и 4 деца
Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала между между селата Дрипчево и Младиново в област Хасково, съобщиха от МВР.

Към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила. По време на инцидента е валяло дъжд, пътната настилка е била хлъзгава. Инцидентът е станал на завой. Ще се разследват всички възможни версии за инцидента.

Сигнал за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 часа.  По първоначална информация на пътя Нова Загора – Хасково между селата Дрипчево и Младиново пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували 40 пътници, сред които 4 деца, е паднал в дере край пътя.

Автобусът се е движил от гръцкия град Кавала към Бургас. Всички пътуващи са български граждсни, стана ясно на брифинг.

БГНЕС

Незабавно към мястото на катастрофата са насочени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната от Хасково, Харманли и Свиленград.

Починала е една жена, а 19 човека са транспортирани в болница. Всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

Фирмата, която е организирала екскурзията, ще изпрати автобус, за да прибере хората, които не са настанени в болница.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл.


По информация на кмета на Бургас Димитър Николов пътниците в автобуса са били 47, пострадалите при инцидента са 19. Девет души са в болницата в Хасково, в Свиленград са четирима, в Харманли - шестима, пише той.

„Двама от пострадалите са в по-тежко състояние, сред пострадалите са и две деца. Разговарях с директора на Спешна помощ, имаме готовност утре сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас“,  съобщи още Николов.