/ Guliver/Getty Images
Няма скрити разходи в сделката за покупката на самолетите F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка, каза зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов на брифинг в Министерския съвет.

Правителството одобри актуализацията на бюджета за закупуването на F-16

От последното заседание на правителството няма промени в съдържанието на четирите договора, допълни Запрянов. "Ако има положително решение на американския Конгрес, договорът е гъвкав и позволява в хода на неговото изпълнение да бъдат добавени допълнителни наши изисквания", допълни той. По думите му с тези средства може да бъде увеличен обемът на пакета.

Горанов: България може да плати наведнъж сумата по сделката за изтребителите F-16

Правителството по-рано днес реши с актуализация на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. да осигури необходимия ресурс за придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на страната. Отчитайки нетното увеличение на разходите по държавния бюджет в размер на 1,829 млрд. лв., в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. се предвижда увеличение на дефицита по държавния бюджет с 1,829 млрд. лв. до 2,228 млрд. лева.
БТА