„Атака: АБВ е игра на ГЕРБ
„Атака: АБВ е игра на ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив

„Новата инициатива на Георги Първанов - АБВ с втора лява листа на евроизборите е игра на ГЕРБ, в това няма съмнение".

„Разконспирирането" направи пред бТВ зам.-председателят на „Атака" Десислав Чуколов, уточнявайки, че именно вотът за Европарламент през май се възприема като „големия залог" за политическото бъдеще на България.

„Целта е ГЕРБ да имат повече гласове от БСП - едно такова разделяне в ляво може да го постигне. Първанов пък отива към категорията политици „Яне Янев" - аз го мислех за по-опитен политик", каза още националистът.

Във връзка с евентуалните записи на разговори между Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, Чуколов коментира, че такива по всяка вероятност съществуват.

„Борисов призна индиректно, че е имало такива записи. Щом сезира прокуратурата, че домът му е подслушван - замислете се и ще видите", допълни депутатът от „Атака" с уточнението, че „тази тема не ми е интересна, не разбирам защо влагате такъв плам в нея".

По ключовата за националистите тема за скандала на летище Варна Чуколов, съвсем очаквано, оправда лидера си и определи обвиненията срещу него като „помийна кампания" срещу партията. Тя била продукт на „ударени интереси" заради предложени от „Атака" политики - като ВЕИ таксата от 20%, „които се надявам, че ще бъдат събрани и изхарчени за благото на българските граждани".

В прав текст Чуколов посочи, че ГЕРБ стоят зад атаката срещу формацията на Волен Сидеров.

„Виждам озлоблението всеки ден в парламента в лицето на ръководството им. Ние сме партията, която ги извади от властта и те това прекрасно го знаят", коментира политикът.