/ DarikNews.bg, архив
Новият председател на Асоциацията на университетските болници в България е проф. Красимир Иванов. Това съобщиха от асоциацията. Проф. Иванов е бил избран на Общо събрание.

Проф. Красимир Иванов работи в болница "Св. Марина"- Варна. Той е бил ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна два последователни мандата в периода 2012-2020 г., а преди това е бил изпълнителен директор на болница "Св. Марина" в периода 2001-2010 г. Проф. Иванов е национален консултант по хирургия и почетен член на немското хирургическо дружество.

БЛС: Няма да се връщат пари на НЗОК

На заседанието на Общото събрание е бил приет отчет за дейността на асоциацията за периода 2014-2019 г., в който основен акцент е бил финансирането на университетските болници в условията на реформиране на здравната система и устояването на правата на работещите в тях.

Болницата в Севлиево ще бъде оборудвана с 6 нови апарата за хемодиализното отделение

В отчета е било обърнато внимание и на активното участие на ръководството на асоциацията във всички преговори на национално ниво, засягащи подписването на Националния рамков договор с НЗОК, както и в работата на парламентарната комисия по здравеопазване в изработването на нормативната база. Като значимо постижение през изминалия мандат е било изтъкнато и присъединяването на асоциацията към Европейската болнична федерация.
БТА