Архиереи от Светия синод отслужиха Света Василиева литургия
Архиереи от Светия синод отслужиха Света Василиева литургия / netinfo


Архиереи от Светия синод отслужиха тази сутрин Света Василиева литургия в катедралния храм "Св. Александър Невски".
 
В присъствието на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и неговата съпруга, народни представители и дипломати архиереите отслужиха в храма и молебен за здраве и благоденствие на българския народ през Новата година, както и по повод приемането на България в Европейския съюз /ЕС/.
   
По-късно през деня митрополитите от Светия синод ще присъстват на тържествената церемония на площад "Св. Александър Невски", на която ще бъдат издигнати знамената на България и ЕС. 


 Горе главата, да загърбим черногледството, да вярваме в себе си и ще видите, че ще постигнем много повече и ще изненадаме другите страни. Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски пред журналисти, след като присъства на Светата Василиева литургия и молебен за Новата година в храма "Св. Александър Невски".

Днес е голям ден за нас и мисля, че от сега нататък трябва да се докажем, коментира лидерът на НДСВ. Той допълни, че първият ден винаги е с добри намерения, но на втория започва истинската работа.

Мисля, че всички заедно сме постигнали това, каза Сакскобургготски в отговор на въпрос за европейското членство на България. Затова дойдох днес- да се помоля и да благодаря на Господ, че доживяхме този ден, допълни лидерът на НДСВ.