Арестуваха мъж от Перник за убийство на съседа му
Арестуваха мъж от Перник за убийство на съседа му / netinfo

45-годишен мъж от Перник е задържан за убийство на негов съсед. Инцидентът е станал в дома на жертвата, 83-годишният Сотир Владимиров в пернишкия квартал „Изток”.

 

Фактите около убийството на 83-годишния Сотир Владимиров от Перник бяха обявени на пресконференция от директора на ОДП – Перник Димитър Шереметев и зам.-окръжния прокурор Пламен Найденов. Убийството е станало на 17 април вечерта.

 

Три дни по-късно – на 20 април, окървавеният труп на мъжа е открит от съседи, обезпокоени от липсата му.

 

След подадения сигнал още същата нощ е задържан извършителят на престъплението – 45-годишният Виктор Иванов. На мястото на инцидента са открити улики, че заподозреният е бил в дома на убития.

 

Най-вероятно причината за инцидента е грабеж, тъй като от жилището липсват вещи, или е възникнал след скандал на битова основа.

 

Преди години задържаният е живял в съседство на самотния пенсионер. Жилището е било продадено и Иванов се е самонастанил в необитавано общинско жилище в същия вход.

 

По данни на полицията Иванов има психически отклонения и е много агресивен. Преди време е пребил и ограбил възрастна жена пред дома й. Дни, преди да убие пенсионера, е насякъл с брадва куче пред блока и съседите си. Виктор Иванов е задържан за 72 часа с искане за постоянен арест.