ремонт път улица
ремонт път улица / БТА
През лятото няма да има ремонти, които да затрудняват трафика към морето, каза инж. Йордан Вълчев, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ) пред националното радио, цитиран от пресцентъра на ведомството.

По магистрала „Тракия“ ще има локални ремонти и ще се извършват в работните дни от седмицата. В петък, събота и неделя няма да се работи и хората ще могат спокойно да пътуват до морето, каза инж. Вълчев.

Преминаването на тежкотоварни камиони през прохода „Петрохан“ е безопасно. Предприети са всички мерки, за да се гарантира и осигури движението. Ще има и патрули, които да осъществяват нужния контрол, подчерта инж. Вълчев. По думите му изграждането на отсечката Мездра-Ботевград от път I-1 е важна за Северозападна България и трябва да бъде завършена до края на годината, което налага и промяна в организацията на движение.

От  24 юни, ще бъде ограничено движението на всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1. Промяната е необходима за доизграждането на пътните възли на две нива – „Мездра“, „Дърманци“ и „Ребърково“, съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ, цитиран в информацията. Той посочи, че пренасочването на движението по обходни маршрути създава неудобства, но спирането е необходимо, за да се осигури както безопасност при пътуването, така и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще бъде двойно по-широко от настоящото.

Въведената организация е временна със срок от 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика. Тежкотоварните превозни средства няма да могат да преминават през „Петрохан“ в часовете с пиково натоварване и в уикендите. Проходът ще бъде забранен за тежкотоварни камиони от понеделник до петък от 6:00 ч. до 9:00 ч. и от 16:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота и неделя, каза инж. Стоян Николов в Сутрешния блок на бТВ, добавят от пресцентъра на АПИ.

На автомагистрала (АМ) „Хемус“ продължава ремонтът на двата тунела „Топли дол“ и „Правешки ханове“, който се предвижда да приключи през юли, посочи още инж. Вълчев. Той поясни, че дотогава при засилен трафик има възможност за пренасочване на движението, с което също ще се облекчи преминаването на пътуващите към морето.

Относно завършването на АМ „Струма“ той съобщи, че целите са през 2030 г. трасето от Кулата към София да е напълно изградено. Сроковете са реалистични и АПИ ще положи максимални усилия да ги спази, увери Вълчев. Очаква се до 10 дни да завърши процедурата за избор на изпълнител за изработване на прединвестиционно проучване и проектиране на трасе на автомагистрала „Струма“ в посока София - Кулата, което преминава извън Кресненското дефиле.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня