/ БГНЕС, архив
Заради очаквания интензивен трафик по празниците, шофьорите да карат разумно
Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления при предстоящите почивни дни за Гергьовден, Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Това съобщиха от пътната агенция.
 
Въвеждат строга организация на пътя заради празниците

За участъците, в които се извършват ремонти дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи и въведените временни организации, или да използват алтернативни маршрути.
 
За повишаване на безопасността на движението се ограничава движението на камиони над 12 тона. Ограничението на камионите е по всички магистрали. Път 1-1 от Ребърково до Ботевград, път 1-1 от етапна връзка на "Струма" при Благоевград до Кулата, път 1-4 от пътен възел Коритна през Велико Търново до Шумен, път 1-5 Русе-Велико Търново и път 1-8 от Калотина до София.
 
Отново на път за почивните дни, очаква се интензивен трафик

Промяна в организацията на движението ще има и на пътя през Владая. "За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност ще има две ленти за излизащите от София по път 1-1 Е-79. В последния почивен ден, понеделник, от 10.00 до 20.00 ч. ще има същите ограничения на Владая, само че ще има две ленти за движение в посока София", посочват от АПИ.
 
Заради продължаващите ремонти в тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" движението ще се извършва двупосочно в тръбата в посока София и са възможни забавяния в засиления трафик. Шофьорите могат да използват като алтернативен маршрут старият път за Ботевград.