/ БГНЕС
Апелативният специализиран съд за пореден път остави в ареста отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.
 
Съдът отново констатира „изключително висока степен на обществена опасност” и при двете жени, заради тежестта на повдигнатите им обвинения.
 
Съдийска колегия ще разгледа въпроса за проверката на ВКС по делата на Десислава Иванчева

В средата на ноември първоинстанционният съд пусна Иванчева и Петрова под домашен арест, въпреки че изпълнението на мярката така и не влезе в сила. Основните мотиви на съдия Иво Хинов бяха медицинските експертизи, според които здравословното и психологично състояние на двете обвиняеми чувствително се е влошило в последните месеци.
 
Делото „Иванчева“: Спецсъдът отказа отвод на прокурорите

Лошите условия в ареста пък нарушавали правото им на защита, тъй като двете пребивавали в зле осветено, тясно и влажно помещение. Втората инстанция обаче не се съгласява с мотивите на първата, тъй като Иванчева и Петрова разполагали с правна помощ от адвокатите си.
 
Какво важно казаха свидетели по делото срещу Десислава Иванчева?

Съдът не се съгласява и с четирите вещи лица, които препоръчаха пускането под домашен арест. Според магистратите арестът разполагал с всички необходими средства за контрол над здравословното състояние на задържаните. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.