Без съмнение Къро е бил покровителстван. Разполагал е със сериозна информация, до която не е трябвало да се стигне. На такива като него и Таки се дава възможност да развиват бизнес без да плащат данъци. Не трябва да се подценява българската връзка с убийството. Това каза пред NOVA адвокатът и следовател Андрей Цветанов. 

По думите му без съмнение е образувано паралелно дело за убийството на Къро и у нас. "Красимир и Николай Маринов - братята Маргини, са били обвиняeми и са били разпитвани от него. А също Къро по делото за убийството на Георги Илиев.

"Тогава бяха част от ВИС, разпитвах него и Таки. Направи ми впечатление, че са интелигентни момчета, страхуваха се за живота си, дойдоха с бронирани коли, мисля, че бяха приятели. Очевидно те наследиха бизнеса от Мая Илиева. От свидетелските им показания не се установи нищо. Къро и Таки са в групировките, които завземат бизнеси и рекетират", разказа той.  

Цветанов е работил с Борисов като главен секретар на МВР. "Правеше ми впечатление на почтен човек, който не жали свободно време да сложим ред в криминалния контингент.

Демерджиев за убийството на Къро: МВР предприе действия да придобие цялата информация

Навсякъде се назначиха полицаи, прокуратурата се управлява от хора, завършили милиционерско училище. Усещането ми за главния прокурор и за предния е, че са назначени без
да са били и ден прокурори. Компроматната война срещу Гешев едва ли идва от Къро. Съдбата на главния прокурор най-малко е зависима от Каменов. Цацаров го натрапи, той нямаше професионални качества за главен прокурор", заяви той.

Според него все още нищо не излиза като информация от разследването в ЮАР. "Не знаем за войната на Къро с други групировки там, имоти, има сериозно засегнати интереси.

Няма как да не е наблюдаван от службите и разузнаването. Няма как да му бъдат иззети имоти тук, с тях се разпорежда бившата му съпруга", коментира Цветанов.