Сутринта МВР предприе действия да придобие цялата информация по случая. Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и хода на разследването. Това ще стане по официални канали със съдействието на МВнР. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с убийството на Красимир Каменов в ЮАР.

Министърът припомни, че това не е единственият такъв случай. "През 2018 година има сходно убийство в ЮАР - на български гражданин и неговата съпруга".

Неофициално: Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в дома им в ЮАР (СНИМКА)

От думите му стана ясно, че целта е да се установят извършителите и поръчителите на това тежко престъпление. "Нашата цел е да установим връзките и причините, довели до това престъпление, да разкрием извършителите, да разкрием и евентуалните поръчители. Обединили сме усилията на всички служби и работим активно", допълни Демерджиев.

"Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели, имаха един общ враг - Красимир Каменов - Къро. Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен за междудържавно издирване. МВР е уведомило властите в ЮАР къде се намира това лице. Тези хора дължат обяснения не като приятели, а като врагове - как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг", категорично заяви той.

Припомняме, че бизнесменът Красимир Каменов, известен като Къро, и жена му бяха застреляни в Кейптаун, ЮАР.