3333 берачи на ягоди от България търси Испания
3333 берачи на ягоди от България търси Испания / netinfo

Агенцията по заетостта набира кандидати за сезонна заетост в областта на селското стопанство по сключената междуправителствена спогодба между Кралство Испания и Република България, съобщиха от агенцията. Търсят се 3333 кандидати за работа.

Работата е за български граждани на възраст до 45 години за провинция Уелва със срок на заетост от 3 до 6 месеца.

До 20 декември 2007 г. желаещите да берат ягоди през първата половина на 2008 г. в Испания трябва да подадат следните документи в бюрата по труда в страната: молба за допускане до интервю; автобиография с изчерпателна информация за професионален опит в растениевъдството и овощарството и посочване на степента на евентуалните разговорни умения по испански или друг език; саморъчно написана и подписана от кандидата декларация, че не страда от сърдечносъдови заболявания и болести на опорно-двигателния апарат; копие на първа страница (с лични дани) на международния паспорт, като валидността на паспорта не трябва да изтича преди 01.09.2008 г.; копие на страницата/ите от паспорта с положена/и предишна/и испанска/и работна/и виза/и.

Окончателният подбор на кандидатите ще се извърши през втората половина на м. януари 2008 г. от смесена българо-испанска комисия, в която ще участват и представители на работодателите. За повече информация: тел. 980-87-19 или www.az.government.bg.