Николай Русинов Чеци
Николай Русинов Чеци / БГНЕС
Софийският апелативен съд (САС) призна Николай Русинов - Чеци за виновен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 г. Магистратите наложиха наказание на подсъдимия от 20 години затвор при първоначално строг режим, става ясно от сайта на САС.

Прокуратурата иска доживотен затвор за Чеци

Решението е на тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Пламен Дацов и членове Татяна Грозданова и Петър Гунчев. Не е окончателно и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Чеци получи доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева на първа инстанция. След това Софийският апелативен съд намали присъдата на Русинов на 19 години. Делото обаче бе върнато от ВКС отново на Апелативния съд за отстраняване на нарушения.

Чеци разказва подробно за срещата си с Яна (ВИДЕО)

28-годишната Яна Кръстева беше убита в Борисовата градина през юли 2011 г. Чеци беше задържан половин година след убийството. Разследващите се насочиха към Николай Русинов, след като излязоха резултатите от международно изследване на намерените по тялото на Яна косми. Тогава се разбра, че два от тях са на Русинов и той призна, че двамата са имали сексуален, но доброволен контакт, след което Чеци си е тръгнал, като оставил момичето да спи в храстите.