/ ThinkStock/Getty Images
С осъдителна присъда е приключило наказателно производство на първа съдебна инстанция срещу мъж на 32 години, обвинен от Окръжна прокуратура-Монтана за убийство, извършено от него с особена жестокост, съобщиха от обвинението.
 
16-годишно момче е убито в София, има задържан

На 3 октомври 2015 г. подсъдимият е бил на сватбено тържество в Берковица
. Около 2:00 часа през нощта той си тръгнал, заедно с негови близки, сред които бил и брат му.

Двамата били в нетрезво състояние. Пътували с лек автомобил, управляван от съпругата му. След като оставили в село Слатина възрастните им роднини, тримата продължили към дискотека „Найтаун“ в във Вършец.

18 години за умишлено убийство на мъж в Белица

След известно време двамата от тях тръгнали от нощното заведение и подсъдимият останал сам. Към 04:30 часа, мъжът напуснал заведението и се насочил по ул. „Република“ към църквата „Св. Георгий Победоносец“. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ спрял, като в този момент го приближил мъжа на 55 години.

Двамата се заговорили и останали на мястото около 20 минути, след което продължили да вървят заедно. По пътя мъжете се скарали и него и започнал да нанася удари с юмруци и да рита с крака опонента си.

Виковете на подсъдимия били чути от брат му, който тръгнал към главната улица „Република“, последван от съпругата си, която настоявала той да се върне. Той се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.
 
Десет години затвор за мъж, убил по жесток начин съпругата си в Кюстендилско

Преди да легне да спи подсъдимият накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта. Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църквата, лежащ на асфалта човек и незабавно позвънили на телефон 112. Било установено, че това е мъж. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия.
 
От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на мъжа, е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност.

Окръжният съд в Кюстендил даде ход на дело за убийство, оставиха в ареста обвиняемия

На подсъдимия, е наложено наказание от петнадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.
Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения срок пред Софийски апелативен съд.