13 години затвор за охранител, ослепил тъста си
13 години затвор за охранител, ослепил тъста си / снимка: DarikNews.bg, архив, Пловдив

13 години получи от Окръжния съд в Пловдив охранител за опит за убийство на тъста си. Емил Стойчев ще трябва да плати и 40 000 лева на Стоян Цанков от Брестовица.

След като подсъдимият стрелял пет пъти с газов пистолет в лицето му, той ослепял с едното си око. Зрението на другото му е силно увредено. Пострадалият е баща на Любина Цанкова, от която подсъдимият има дъщеричка на 4 години.

Двамата живеели на семейни начала в Пловдив до лятото на 2011-а. После Любина се преместила при родителите си в Брестовица, за да започне работа в местната детска градина. Отношенията между двамата се обтегнали след 30 септември м.г., когато не му дали да вземе детето.

В залата Стойчев разказа, че тъстът бил този, който се противопоставил, въпреки че не бил се карал нито с него, нито с останалите членове на фамилията.

През октомври Емил Стойчев отново отишъл в Брестовица и засякъл жена си с детето пред забавачката. Дръпнал Любина, поискал да вземе детето, но то се разплакало и охранителят си тръгнал. След този случай се снабдил с газов пистолет, преработен за боен. Пред съда Стойчев заяви, че го е купил, защото охранителната фирма, в която работел, давала бонус към заплатата за притежаване на оръжие.

На 16 януари т.г. подсъдимият влязъл в къщата на жена си в Брестовица и стрелял в лицето на тъста си, който лежал на леглото и гледал телевизия. После се прибрал в Пловдив. Последните думи на Емил Стойчев бяха, че не е виновен. Произвел изстрели, защото тъстът му започнал да го блъска и да го обижда.

Новини от Пловдив