Вицепремиерът Деяна Констадинова ще бъде председател на тристранката
Вицепремиерът Деяна Констадинова ще бъде председател на тристранката / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова ще бъде председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество, реши служебното правителство на първото си редовно заседание. На заседанието на тристранния съвет в петък ще бъдат обсъдени всички предложения за мерки в подкрепа на уязвимите групи, внесени от бизнеса и синдикатите, както и от страна на държавата.

Служебното правителство ще предложи разширяване на границата за достъп до помощите за отопление, с цел повече хора да бъдат подкрепени за следващия отоплителен сезон, съобщи вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова след днешното първо заседание на служебния кабинет.

Търсят се резерви в бюджета, които да бъдат насочени към безработните, децата с увреждания и хората, които не са одобрени да получават енергийни помощи, заради минимално надвишаване на прага за достъп до тях.

На първото си заседание министрите одобриха и предложението, според което неработният 2-ри май ще се отработва на 18-ти май, събота, вместо на 11-ти май. Разместването се налага заради насрочените за 12-ти май предсрочни парламентарни избори и с цел да се осигури ефективна подготовка за нормалното им провеждане.