В UK рекламират искове за компенсации при почивка у нас
В UK рекламират искове за компенсации при почивка у нас / netinfo
Британски адвокатски кантори започнаха да предупреждават туристите, които ходят в България, че трябва веднага да потърсят тяхната помощ в случай, че искат компенсации за хранителни отравяния, лоша хигиена или груб персонал.

Електронното издание Уеб Уайър съобщи, че повече от 30 британци са получили компенсации от два хотела в Елените, след като са се оплакали от отравяния, непочистени стаи и лошо поведение на персонала.

Изданието добавя към каталога и заснемането на порнофилм пред очите на малолетни в единия от хотелите. Британските адвокатски кантори имат практиката да се рекламират в случаи, когато хора пострадат от лошо медицинско обслужване или получат нараняване при независещи от тях обстоятелства, но това е първият случай, когато адвокати предлагат услугите си за компенсации в туристическия бизнес.

Британското правителство прие преди няколко месеца нов закон, който ограничи размера на компенсациите за лошо медицинско обслужване, тъй като само съдебните дела и изплащаните суми отнемаха 15% от бюджета на Националната здравна служба, която е безплатна и се издържа от данъците на работещите британци. /БГНЕС/