Туристическият бранш иска Иво Маринов да запази поста си
Туристическият бранш иска Иво Маринов да запази поста си / снимка: БГНЕС, aрхив
Туристическият бранш иска Иво Маринов да запази поста си
62535
Туристическият бранш иска Иво Маринов да запази поста си
  • Туристическият бранш иска Иво Маринов да запази поста си

Туристическият бранш е поискал Иво Маринов да остане следващите два месеца ресорен зам.-министър. Това заяви за Дарик председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Донка Соколова. По думите й Иво Маринов не е политическо лице, а колега от бранша и е изключително важно той да остане на работа, тъй като тепърва предстоят най-важните туристически борси за годината, а и се подготвя летният сезон. По-рано стана ясно, че Маринов е подал оставка по искане на новия икономическия министър Асен Василев и тя е била приета.

От бранша са написали специално писмо до президента с молбата Маринов да запази поста си. „Ако новият министър не акцептира желанието на бранша, това е много жалко за него", каза Соколова.

От сектора са настояли Маринов да остане, защото е запознат със ситуацията. „Ние сме пред сезон. Какво знае това правителство или който и да е там зам.-министър, който не е бил" попита Соколова.

Тя изтъкна, че назначението на Иво Маринов не е било политическо, той не е член на ГЕРБ, а колега и знае за какво става въпрос. Председателят на БАТА подчерта, че наближава летният туристически сезон, а следващата седмица предстои борсата в Москва.

Соколова напомни, че туризмът формира 14 на сто от БВП и допълни, че е жалко, ако това не значи нищо за новия икономически министър.