The Banker: „УниКредит Булбанк” е банка на годината
The Banker: „УниКредит Булбанк” е банка на годината / netinfo

„УниКредит Булбанк” е определена за банка на годината в България от най-престижното световно банково издание The Banker. С тази награда за първи път българска банка е избрана в една и съща година за най-добра банка в България от всички най-авторитетни финансови издания по света – The Banker, Euromoney, Global Finance и др.

Оценката на The Banker е направена чрез подробно проучване, за което са били поканени 457 банки от целия свят. Международното жури отличи най-добрите финансови институции не само според резултатите и ролята им на местния пазар, но и на постиженията в областта на внедряването на високи технологии, както и на очакваното стратегическо развитие на всяка отделна банка.

„УниКредит Булбанк” е най-голямата банката в България по активи, привлечени средства, кредити, капитал и печалба от развитието на бизнеса си. Банката обслужва над 1 милион активни клиенти. Заедно с българската награда „УниКредит Груп” получи още две награди на The Banker – „Банка на годината в Централна и Източна Европа” и „Банка на годината в Италия”. Групата управлява най-голямата банкова мрежа в Централна и Източна Европа с около 3700 клонове и офиси, в които работят 76 000 служители. Клиентите й в региона са 27 милиона души.