Стартира първата процедура за набиране на проектни предложения
Стартира първата процедура за набиране на проектни предложения / netinfo

Първата процедура за набиране на проектни предложения по Оперативна програма „Административен капацитет” ще бъде представена от министрите на финансите Пламен Орешарски и на администрацията Николай Василев.

Оперативна програма „Административен капацитет” е една от първите получили одобрение от Европейската комисия. Тя се финансира от Европейския социален фонд и от националния бюджет. Общият размер на средствата по нея до 2013 година са близо 181 милиона евро. Програмата е насочена към подобряване работата на държавната администрация за качествено обслужване на гражданите и бизнеса.

Другата й цел е да повиши професионализма, прозрачността и отчетността в съдебната система. Получатели на средства по програмата могат да бъдат администрациите на централно, регионално и местно ниво, съдебната власт и неправителствените организации.

Заедно със старта на първата процедура за набиране на проектни предложения ще бъде представен и сайтът на Оперативна програма „Административен капацитет”, който ще съдържа пълна информация за нея и за възможностите за кандидатстване.