Ръководството на „Кремиковци” работи за осигуряване на 50 млн. лв.
Ръководството на „Кремиковци” работи за осигуряване на 50 млн. лв. / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Министърът на икономиката Петър Димитров пристигна в сградата на министерството за среща с оперативното ръководство на "Кремиковци". Там вече са и синдикът на комбината Ана Миленкова и оперативният изпълнителен директор Пламен Стоянов.

Оперативното ръководство на „Кремиковци” работи за осигуряване на кредит от 50 милиона лева, с който да бъдат изплатени заплатите за август и септември и да бъде обезпечено производството за 15 дни, съобщиха лидерите на КНСБ и КТПодкрепа” пред протестиращите работници. Още не е ясно дали тези средства ще бъдат осигурени.

Лидерът на КНСБ в „Кремиковци” Васил Яначков заяви, че докато не бъде гарантирано отпускането на 50 млн. лв. за комбината, протестиращите няма да си тръгнат от площадката пред Министерството на икономиката и енергетиката.

Очакваме министър Петър Димитров и ако днес няма решение за спасяването на комбината, във четвъртък продължаваме с протест пред Министерския съвет, категоричен беше Яначков.

Техническият директор на „Кремиковци” Стоян Пирлов, който потвърди, че нов украински инвеститор е заявил интерес към „Кремиковци”.

Очаква се след срещата да бъде оповестено решението за спасяването на „Кремиковци”.