Разпродадоха на търг имуществото на „Нова Плама”
Разпродадоха на търг имуществото на „Нова Плама” / netinfo

Три от търговете за разпродаване на имуществото на обявената в несъстоятелност рафинерия “Нова Плама” приключиха успешно. “Вантрейд” ЕООД Плевен е обявен за купувач на базата за отдих, намираща се край язовир Горни Дъбник, стана ясно след приключване на първия търг.

Офертата на спечелилия купувач е с 500 лева по-висока от първоначално обявената тръжна цена 46 000 лева. Вторият търг, на който се разпродаваха осем броя автобуси „Икарус”, беше спечелен от общинска фирма “Автобусни превози”АД Плевен с предложена цена 33 333.99 лева.

Два автомобила от марката ВАЗ и един УАЗ, разиграни на третия за деня търг, стана собственост на Стоян Каралъмов, който спечели наддаването с оферта на стойност 2 811 лева. До края на деня ще бъдат проведени и два от предварително обявените търгове.

За да влязат във владение, купувачите трябва в петдневен срок да внесат останалата част от сумата, с която са спечелили, след като им бъде приспаднат предварително внесеният задатък. С получените от търга средства синдиците ще покрият първо най–неотложните дългове на бившата рафинерия.