Пътната агенция зареди със 100 000 винетки, в понеделник – още 220 000
Пътната агенция зареди със 100 000 винетки, в понеделник – още 220 000 / Sofia Photo Agency, архив

С 220 000 годишни винетки за леки автомобили ще бъде заредена дистрибуторската мрежа в понеделник, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура" (АПИ).

100 000 броя от тях в понеделник рано сутринта ще бъдат разпределени между дистрибуторите, а останалите 120 000 - следобед на същия ден. Днес дистрибуторската мрежа е заредена със 100 000 броя годишни винетни стикера за леки автомобили, добавят от пътната агенция. Допълнителният тираж на пътните стикери се налага след установената липса в някои градове на страната.

Винетни стикери има навсякъде в пунктовете, където ги разпространяваме, увери председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров. Той напомни на водачите, че винетки се продават в пощенските станции и в големите бензиностанции, но дистрибуторът все още не е сключил договори с малките бензиностанции. Дистрибуторът има 4-годишен договор, започнал в началото на тази година, на тази кампания, така че в момента се дооформят мрежите", подчерта той пред „Фокус". По думите му има бум в търсенето. Годишните винетки са най-евтини за ползване на републиканската пътна мрежа и струват по 18 ст. на ден, според негови изчисления.

Липсата на винетки в Плевенско възмути народния представител от левицата Румен Петков: „Възмутен съм от поредното безхаберие на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, защото то ще струва стотици левове на всички честни, почтени български граждани, данъкоплатци и шофьори. Неспособността й да организира този процес е още едно доказателство за това, че жената си е объркала мястото. Лошото е, че обърква и българските граждани и им бърка в джоба със своята некадърност".

Граждани могат да сигнализират за липси на винетки на откритата за това гореща линия - 0897991314.