Проектът за завод за боклук в София върви по график
Проектът за завод за боклук в София върви по график / снимка: БГНЕС
Проектът за завод за боклук в София върви по график
32708
Проектът за завод за боклук в София върви по график
  • Проектът за завод за боклук в София върви по график

Проектът за изграждането на завод за отпадъци в София се реализира по график, коментира по време на парламентарния контрол министърът на околната среда и водите Нона Караджова. По думите й министерството получава запитвания от Европейската комисия, но това е напълно нормално. Караджова коментира още, че в министерството не е обсъждат вариантът в депото в Ловеч да бъдат депонирани 110 тона отпадъци, каквато информация се появи в медиите.

„Проведени са преговори и е сключено споразумение с Европейската инвестиционна банка за осигуряване на необходимите средства на столична община за собствено финансиране по проекта в размер на 50 млн. евро. В момента сме в обичайната процедура на технически въпроси и отговори между Европейската комисия и българската страна. Така че независимо от това, че проектът е в ход на оценка одобрение, Столична община не чака проектът да бъде окончателно одобрен, а изпълнява голяма част от съответните елементи от системата”, отчете екоминистърът.

„Разполагам с информация, че има сериозни проблеми с Европейската комисия по този въпрос. Ако вие имате такава информация, трябва да я предоставите на обществеността, защото ако разчитате на политически натиск върху служителите на ЕК, това няма да бъде прието като добър тон от страна на българското правителство и тогава си мисля, че този прекрасен костюм, който сте облякла на Деня на София, ще трябва да го носите в друго качество”, заяви депутатът от БСП Михаил Миков.

„Уважаеми господин Миков, заветната ми мечта не е да си нося костюма в това си качество. Аз просто се заех да оправям доста сериозни бакии, които ми оставихте”, отговори Нона Караджова на народния представител.