Продават марката Столичная след година
Продават марката Столичная след година / netinfo

Руското правителство реши да отложи с една година продажбата на марката водка "Столичная", предаде електронното издание лента. ру. В резултат на това решение Союзплодоимпорт ще продължи да представлява интересите на Русия в съдилищата при защитата на държавните права върху производството на този вид алкохол в чужбина.

По-рано бе съобщено, че руските власти се готвят да предложат за продажба марките водка "Столичная","Московская" и "Русская". Търговете обаче нямаше да бъдат за продажба на правото на собственост върху тези търговски марки, а купувачите щяха да получат право само да ги ползват и да се разпореждат с тях.

Според руското министерство на икономическото развитие за четирите години на управлението им от Союзплодоимпорт капитализацията на тези марки е намаляла почти четири пъти - до 250 млн. долара.През този период обаче са спечелени на различни съдебни инстанции 13 от общо 16 дела за възстановяване на правата на Русия върху изброените марки.

В Русия правата върху марката "Столичная" принадлежат на Союзплодоимпорт, но в повечето страни правата върху тази марка и други руски марки водка държи групата Ес Пи Ай на Юрий Шефлер. С дистрибуцията на марката се занимава френската група Перно Рикар.