Преливат кофи за боклук в район „Витоша”
Преливат кофи за боклук в район „Витоша” / снимка: Sofia Photo Agency
Преливат кофи за боклук в район „Витоша”
24648
Преливат кофи за боклук в район „Витоша”
  • Преливат кофи за боклук в район „Витоша”

Боклукът в кофите за смет в столичния район „Витоша”, и по конкретно на места в кварталите „Симеоново”, „Драгалевци” и „Бояна”, не е събиран от дни и по тази причина много от кофите преливат, сигнализираха слушатели на Дарик.

Районът се почиства от фирма „Титан”, каза за Дарик шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. „Гражданите трябва преди всичко да се запознаят с кратността, по която се вдигат съдовете им за смет и действително ако тя не е спазена, тогава може да се говори за нарушение и следва да подадат сигнал, за да се потърси отговорност на фирмата”, обясни Георгиева и добави:

„Не навсякъде се извозва боклукът всеки ден. Сигурно кофите преливат, защото е празник. Няма такъв механизъм, за който вашият съд, когато са празници, да се вдига по-често. Ще проверя какво е положението в „Симеоново” и „Драгалевци”, но най-вероятно причината е, че боклукът не се извозва всеки ден. Целта не е да даваме изявления, а да има резултат. Ще направим проверка дали има такова нещо и хората ще видят резултата по съдовете си”.