Предупреждават за значителни валежи
Предупреждават за значителни валежи / netinfo
Басейнова дирекция - Плевен е изпратила предупредителни писма до областните управители, кметовете на общини и до областните дирекции на „Гражданска защита” за очаквани валежи от 19 до 24 октомври.

От Басейнова дирекция информират още, че на отговорните институции са направени предписания за осигуряване проводимостта на реките, водните обекти, водностопанските системи и съоръжения, отводнителната инфраструктура в населените места и спазване изискванията на Закона за водите.

На кметовете е дадено и предписание за уведомяване на концесионерите на общинските язовири, за спазване на Закона за водите и утвърдените аварийни планове за действия при опасност от наводнения.

Според информация на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква в петък над Западна България да се заоблачи и до вечерта там да завали. В събота облачността и валежите постепенно ще обхванат почти цялата страна.

В неделя и през първите дни от следващата седмица времето ще е облачно. Сумарните количества валежи на много места в страната ще са значителни.