Плевенските данъчни инспектори отново са първенци по проверки
Плевенските данъчни инспектори отново са първенци по проверки / netinfo

Инспекторите от Териториалната дирекция на НАП в Плевен са на първо място по брой проведени проверки и съставени при тях актове, съобщават от ведомството. От началото на годината се извършва размяна на екипи от секторите „Оперативни дейности” в обхвата на регион Велико Търново.

Това е част от мерките за подобряване качеството на контролната дейност, чрез обмяна на опит и разпространение на добрите практики между контролните органи в различните териториални дирекции на НАП. С цел насочване на контрола към обекти, в които до този момент той не е бил достатъчно резултатен поради лесната разпознаваемост на контролните органи, се изготвят предварителни списъци на търговски обекти на територията на приемащата дирекция.

В доклада на регионална дирекция Велико Търново е отчетено, че при втората рокада на контролни органи са извършени общо 208 проверки на магазини за хранителни и промишлени стоки, аптеки, павилиони, складове на едро, кафенета, ресторанти, басейни и др. Отново между седемте териториални дирекции инспекторите от Плевен са на първо място със съставени 60 акта при извършени 39 проверки.

Като положителна практиката е отчетено изискването на договорите за наем на проверяваните обекти и проверяването в информационната база за подадена справка за изплатени доходи на наемодатели, физически лица, уточняват от плевенската дирекция.